"Буду рекомендувати керівництву країни конкретні речі" - глава Пентагону про летальну зброю для України


США будуть зміцнювати стосунки з Україною, а питання надання летальної зброї буде предметно розглядатися.
Про це заявив американський міністр оборони Джеймс Меттіс на брифінгу із президентом України Петром Порошенком.
"Я відчуваю свіжий подих незалежності та свободи. США стоять поруч з Україною, ми підтримуємо вас у протидії із загрозами, цілісність вашої території", - сказав він.
Ми не приймаємо і ніколи не приймемо анексію Криму Російською Федерацією та підривання з боку Росії міжнародних угод. Росія підписала Будапештський меморандум разом з Великою Британією і США. За меморандумом усі сторони заявляли про повагу до незалежності та цілісності України", - зауважив він.
"На жаль, Росія не дотримується духу міжнародних зобов'язань. Союзники США будуть і далі здійснювати тиск на Росію, щоб примусити її до поваги Мінських угод", - додав американський міністр.
США і далі підтримуватимуть Україну у реформуванні оборонного сектору, сказав він.
"Очікуємо повної імплементації стандартів НАТО паралельно із відсіччю (російській агресії. - ред)", - заявив він.
"Будемо зміцнювати стосунки між нашими країнами", - додав Меттіс.
"Якщо говорити про оборонно-летальне озброєння, ми розглядаємо це питання. Повернуся у США і з огляду на те, що я побачив і про що дізнався, буду рекомендувати керівництву країни конкретні речі", - заявив він.
Водночас він додав: "Оборонна зброя може провокувати тільки агресора. Україна не є агресором, вона б'ється на своїй території".
Натомість президент Петро Порошенко прокоментував поставки летальної зброї: "Це лише б збільшило ціну, якби Росія прийняла рішення атакувати територію України, війська. Це (летальна зброя. - ред) було би дуже потужною мотивацією зупинити ці безвідповідальні кроки".

Related

Події в Україні 8425281337862469633

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item