Україна передала в ЄСПЛ відеодокази з похвилинним графіком вторгнення Росії

Докази російської агресії на Донбасі Україна представить в ЄСПЛ протягом двох місяців
Україна направила в Європейський суд з прав людини в Страсбурзі свідчення півсотні свідків і близько сотні відеоматеріалів, що стосуються анексії Криму.
Про це повідомив урядовий уповноважений з питань Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) Іван Ліщина.
"Під кожен відеозапис у нас є або свідоцтво особи, яка робила аудіозапис, або того, хто був "на зображенні", - розповів він в ефірі 5 каналу.
Ліщина зазначив, що зроблені три окремих графіки. Перший - про вхід російських військ, де показано, яка військова частина коли заходила, де розвантажувалась, коли вона звідти пішла. Другий - про захоплення української інфраструктури. Третій - про захоплення або блокування українських військових частин "по годинах або хвилинах".
Всього в Страсбурзі розглядають п'ять позовів проти РФ - не тільки про анексію Криму, а й про агресію на Донбасі. За його словами, щодо російської агресії на сході України Київ планує надати докази вже через два місяці.
Нагадаємо, Міністерство юстиції України підготувало шостий позов до Європейського суду з прав людини і чекає узгодження з Меджлісом кримськотатарського народу.
Всього ж Україна вже подала п'ять позовів до ЄСПЛ по кримського питання. Попередній розмір позовних претензій складає 1 трлн грн.
У 2014 році після анексії Криму Росією самопроголошена "влада" оголосила про "націоналізацію" розташованих там українських підприємств.

Related

Події у світі 5589426980971012267

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item