Німеччина після виборів.

Найважливіший результат виборів в Німеччині для нас – перемога партії Ангели Меркель, а це означає, що саме Меркель очолить уряд
Отже, драматичних змін у зовнішній політиці Німеччини не відбудеться. Це, як на мене, дуже гарна новина для нас.
Якою буде коаліція сьогодні сказати важко. Всі заговорили про так звану "Ямайку" – об’єднання ХДС/ХСС, Вільних демократів та Зелених. Це доволі складна комбінація політичних сил, але думаю, що всім цим політичним партіям є чим поступитися заради того, щоб знайти компроміс. І мені здається, що, скоріш за все, хоча переговори не будуть дуже простими і легкими, його знайдуть.
Разом з тим я би не виключав варіанту повторення "великої коаліції", якщо розмови на трьох не дадуть результату. В політиці все швидко змінюється, тому такий варіант також не можна виключати. Усе залежатиме від того, наскільки продуктивними будуть наступні кілька тижнів. А це можуть бути навіть півтора-два місяці: традиційно, в Німеччині такі переговори йдуть нелегко.
Негативний момент виборів – там з’явилася і буде доволі потужно представлена в парламенті праворадикальна партія "Альтернатива для Німеччини". Але є надія, що серйозного впливу на ситуацію в Німеччині ця партія мати не буде. Хоча, якщо йдеться про 80-85 депутатів в парламенті, які працюватимуть у різноманітних комітетах, його також не можна виключати. Тим більше, лідер цієї партії сказав, що планує пресингувати Меркель. І це відбуватиметься.
Пресинг буде загальнополітичний, тому що в цьому мета таких партій як АдН. Але варто пам’ятати, що в Німеччині функціонує стабільна система демократії, та всіх, хто працює проти своєї держави, там швидко ставлять на місце, на відміну від нас. Водночас, маючи лідером такого досвідченого політичного діяча, яким є Меркель, думаю, ХДС вдасться давати відсіч. Хоча нападки будуть по всьому фронту, починаючи з питань, на яких спекулювала АдН напередодні виборів – мігрантів, закриття кордонів, тощо. Це постійне джерело внутрішньополітичної напруги.
Загальний підсумок: євроскептики та радикали не пройшли ані в Німеччині, ані у Франції, ані в інших країнах Європи, отже, сподівання на хаос у ЄС марні. А якщо так – можемо сподіватися, що попри відомі проблеми та труднощі, з якими стикається Європа, вона їх переможе так чи так. Тому висновок більше позитивний та оптимістичний.

Related

Події у світі 3268400927984684150

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item