Експерт пояснив, чому в Україні дорогі овочі та фрукти


Коливання цін на овочі та фрукти протягом тижня на 20-50% в Україні вважається нормою. У Європі норма - три відсотки.
"Чому так? По-перше, це знання об'ємів виробництва та споживання кожною країною Європейського союзу на кожен місяць. Українцям про це доводиться лише мріяти. По-друге, ми вирощуємо практично усе в відкритому ґрунті. Тому вимушені припиняти збір при поганій погоді, що одразу штовхає ціни вгору. В ЄС та Туреччині все, що можна, у теплиці. Це також є відповіддю на запитання, чому європейці мають врожай не зважаючи від погодних факторів. А в Україні можна втратити значну його частину через заморозки, спеку чи дощі", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Декілька сотень гектарів теплиць можуть перетворити Україну на експортера пізньої та ранньої продукції.
"І ще треба додати відсутність достатньої кількості сховищ для врожаю. Тому спокій та передбачуваність нам може тільки снитися", - зазначив експерт.
Від початку року подорожчали 22 із 23 соціальних продуктів харчування.

Related

Економіка 6859011671609995839

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

ЄДИНІ НОВИНИ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item