Держдеп США закликав Росію і Китай вплинути на Північну Корею

Рекс Тіллерсон
Державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав Росію і Китай вчинити тиск на КНДР, щоб вона припинила свої ракетні і ядерні провокації.
"Ми вважаємо, що Китай і Росія можуть вчинити сильний тиск на Північну Корею", - сказав Тіллерсон в ефірі телеканалу CBS.
Глава Держдепу нагадав, що Китай є основним постачальником нафти в КНДР, а в Росії працюють понад 30 тисяч північнокорейських громадян. У випадку з РФ, як зазначив Тіллерсон, російські "зарплати йдуть режиму в Північній Кореї". 
"Жодна економіка не може функціонувати, якщо у неї немає доступу до ресурсів. Ми закликаємо Китай використовувати цей важіль, щоб чинити тиск на КНДР", - додав він. 
При цьому Тіллерсон наголосив, що США як і раніше виступають за мирне вирішення північнокорейської проблеми. 
"Все, що їм потрібно зробити, щоб повідомити нам, що вони готові до переговорів, - просто припинити ці випробування, припинити ці провокаційні дії і знизити рівень загрози і риторики", - наголосив він. 
У той же час посол США в ООН Ніккі Гейлі заявила, що Рада безпеки ООН вичерпала  можливості щодо стримування ядерної програми Північної Кореї, і США, можливо, доведеться передати це питання Пентагону. 
"Ми значною мірою вичерпали все те, що ми можемо зробити в Раді безпеки на цьому етапі", - сказала Гейлі в інтерв'ю CNN, передає Reuters
Нагадаємо, що радник з питань національної безпеки президента США Герберт Макмастер заявив, що в Білому домі розглядають військовий варіант реагування на ракетно-ядерну загрозу з боку Північної Кореї. 
Слідом за ним президент США Дональд Трамп заявив, що Вашингтон має ефективні інструменти, які можуть змусити Пхеньян припинити провокації.  
15 вересня о 6:57 ранку за японським часом (0:57 за Києвом) Північна Корея запустила ракету в напрямку регіону Тохоку. Снаряд пролетів над японським островом Хоккайдо і через дев'ять хвилин впав у Тихий океан на відстані в 2000 км на схід від мису Ерімо. Ракета досягла висоти 770 км і пролетіла 3700 км. 

Related

Події у світі 7862919518902974607

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item