Журналісти розкрили шахрайську схему з "віджиму" квартир


Журналісти розкрили шахрайську схему з відбирання квартир у самотніх пенсіонерів.
Доброчинні організації підписували із літніми людьми договори про довічне утримання і лишали їх без нічого, повідомляє tsn.ua.
Псевдоблагодійники діють у великих містах України. Микола Мартинов, голова Ради ветеранів міста Києва, стверджує, що один із головних шахраїв працював у його організації 4 роки.
"Опришко Володимир Петровичпотрапив до нашої організації ветеранів міста Києва таким чином. Він раніше працював у організації "Пенсіон", котра займалась укладанням договорів довічного утримання".
За словами Мартинова, представник "Пенсіону" зробив справжню облаву на самотніх киян. А також створив організацію "Єдність поколінь", яка займається виключно пошуком самотніх пенсіонерів.
Опришко всі звинувачення відкидає.
Згідно з розслідуванням журналістів, рядові члени ветеранських організацій отримують по 500 грн за жертву-пенсіонера, голови районних організацій по $2 тис, ще 100 тис на укладання договору довічного утримання і квартира "в подарунок". Мінімальний прибуток з однієї такої угоди - 350 тис грн.
Пенсіонер Степан Сенько віддав свою квартиру в столиці в обмін на довічне утримання. За договором він має двох опікунів, проте спить на дошках і економить навіть на ліках. За його квартиру, яка коштує понад млн грн, дали лише 80 тис грн.
Засновники фонду "Єдність Поколінь" та компанії "Гведдер", які очолює Опришко, виявилися справжніми квартирними магнатами. Так, шестеро осіб-засновників мають у власності 100 квартир за договорами про довічне утримання у всіх куточках країни. За мінімальними оцінками, це приблизно 78 млн грн.
Втратила 8,5 тисяч гривень довірлива жителька Рівного, яка пустила до себе в квартиру двох незнайомок. Пенсіонерка не довіряє банкам і ховала заощадження під подушкою у спальні.

Related

Суспільство 5595598663862203133

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item