Повернення легенди? Огляд смартфона Nokia 6

Nokia 6 - огляд, ціна, характеристики
В епоху Android багато хто ностальгує за старими добрими смартфонами Nokia, за допомогою яких можна було лущити горіхи і не згадувати про зарядку цілими тижнями. І ось Nokia нарешті повернулася.
Правда, це не та Nokia, що була раніше, але чи багато хто з простих користувачів буде вникати в деталі корпоративних угод, за підсумком яких правами на легендарний бренд тепер володіє тайванська HMD?
На коробці написано Nokia, значить, це Nokia, думатимуть вони.
Подивимося, наскільки нова Nokia заслуговує до себе такого трепетного ставлення.
Почнемо з Nokia 6, найпотужнішого з представлених смартфонів (поки до нас не доїхала Nokia 8, звичайно).

Nokia 6
Nokia 6


Дизайн
Чистий «Китай». Ось перша емоція, яка захлестує, коли береш Nokia 6 в руки.
Як не крути смартфон в руках, а ніяких асоціацій зі старими «нокіямі» він не викликає. Втім, ви впевнені, що вам потрібні скрипучі пластикові «цеглини» в 2017 році?
Гаразд, жарти геть.
Металевий корпус, 2,5D скло, що плавно переходить в бічні грані. Відносно компактні розміри для пристрою з 5,5-дюймовим екраном - 154,0 × 75,8 × 7,85 мм (насправді, 8,4 мм з урахуванням камери, що дещо випирає). Безліч кольорів на вибір. Словом, тут ні до чого причепитися.
Це нормальний дизайн для сучасного смартфона середньої цінової категорії. Приємний для ока. Та й ергономіка цілком пристойна, особливо з огляду на 5,5-дюймовий екран. Багато хто уникає таких діагоналей через те, що смартфонами незручно користуватися. У випадку з Nokia 6 це не так. Форма корпусу підібрана відмінно.

Nokia 6
Nokia 6


Екран
Діагональ 5,5 дюйма. IPS-матриця, Full HD, дуже соковита картинка з натуральною передачею кольору, відмінні кути огляду і цілком гідна поведінка на яскравому сонці.
Функція автоматичного регулювання яскравості працює дуже адекватно. Втручатися і управляти яскравістю самому у мене бажання жодного разу не виникало.
До екрану Nokia 6 претензій у мене немає. Користуватися смартфоном приємно в будь-яких умовах.
Залізо
Смартфон Nokia 6 побудований на тій же платформі, що і його молодший братик Nokia 5. Тобто тут встановлено досить скромний за потужністю процесор Qualcomm Snapdragon 430, правда, оперативної пам'яті тут не 2, а 3 ГБ.
На практиці це означає, що з легкими завданнями апарат справляється з легкістю, а ось з важкими... важкувато. У casual-іграх, звичайно, все буде ок. Але в «танчиках» вже починаються проблеми. Хоча, в деяких іграх проблем немає. Словом, ситуація не зовсім катастрофічна.
Сканер відбитків пальців порадував швидкістю і точністю розпізнавання. 32 ГБ вбудованої пам'яті можна доповнити карткою об'ємом до 128 ГБ.
Не завадив би індикатор пропущених подій, але його в Nokia 6, на жаль, немає.
Дуже радує наявність найактуальнішої версії Android (на цей момент, це 7.1.1) без будь-яких «оболонок», «примочок» і «наворотів». По суті, саме смартфони Nokia сьогодні можуть бути оптимальним вибором для тих, хто хоче голий Android, а не апарати Pixel від самої Google. Аж надто дорого вони коштують і фактично грають в іншій лізі.
Мультимедіа
У Nokia 6 два зовнішніх динаміки, один – на нижній межі корпусу, другий суміщений з розмовним.
Звучать вони непогано, хоча ніяких чудес чекати не варто.
Звук в навушниках безумовно вище середнього. Це, звичайно, не меломанський звук, як в деяких моделях HTC або Meizu, але більшість користувачів будуть вражені.
Камера
Основна камера має 16-мегапіксельний модуль, у неї діафрагма f/2.0, розміру пікселя 1мкм, фазовий автофокус і подвійний LED-спалах.
Фронтальна камера 8-мегапіксельна, розмір пікселя 1,12 мкм, така ж діафрагма, що в основній камері.
Обидві камери знімають дуже і дуже непогано. Швидкість і точність фокусування вражають. HDR працює агресивно, але ефективно. Якість відео теж цілком влаштує рядового користувача.
Загалом, у своїй ціновій категорії Nokia 6 – дуже сильний гравець.
До фронтальної камері питань взагалі немає. Любителі селфі оцінять наявність автофокусу і відмінну якість фото.
До основної можна причепитися, як і слід було очікувати, з приводу зйомки в умовах низької освітленості.

Nokia 6
Nokia 6


Коли світло відмінне, то Nokia 6 видає знімки порівнянні за якістю з більш дорогими смартфонами. А ось в сутінках або на контровому світлі ви отримаєте зовсім інші результати, ніж на HTC U11, Samsung Galaxy S8 або Huawei P10.
І деталізація сильно падає, і автофокус працює повільніше і менш точно, словом, тут різниця в класі відчувається. Та й оптичної стабілізації відверто не вистачає.
Але, повторюся, за свої гроші Nokia 6 – дуже непогане фоторішення.
Автономність
Вбудований акумулятор має ємність 3000 мАг. Завдяки енергозберігаючим функціям свіжого Android 7.1 смартфон спокійно доживає до вечора при досить інтенсивному навантаженні (півгодини дзвінків, постійне використання пошти і соцмереж). Але на більше розраховувати не варто.

Nokia 6
Nokia 6


Nokia 6 – наш вердикт
7/10
За Nokia 6 просять від 6700 грн. За ці гроші конкуренція дуже висока. Насамперед, з боку численних китайських апаратів. Серед них популярні Xiaomi Redmi Note 4 і Moto G5 Plus.
На їх фоні Nokia 6 виглядає непогано за рахунок відмінної камери і чистого Android, але підводить слабший процесор.
Ну і зрозуміло, не можна не сказати наостанок, що крім назви в цій Nokia немає взагалі нічого від тієї Nokia, яку ви пам'ятаєте і, можливо, бажає.
Це досить типовий сучасний китайський смартфон. Зі своїми плюсами і мінусами. Перших все ж більше, і смартфон в цілому залишив приємне враження.
Але, придивляючись до нього, постарайтеся забути про слово Nokia, воно тут тільки для краси.

Related

Технології 4911901791913560386

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item