Кіберполіція викрила хакера в "зломі"


У Чернівцях кіберполіція викрила хакера в "зломі" серверів одного з мобільних операторів.
Про це повідомили в Департаменті комунікації Національної поліції.
Правоохоронці встановили та задокументували причетність 29-річного мешканця Чернівців до протиправних дій в комп'ютерних мережах.
"Втручання в роботу комп'ютерних мереж компанії чоловік вчинив ще на початку року. Він, шляхом підбору паролів, отримав доступ до серверів компанії на правах адміна. У подальшому, здійснив поповнення трьох своїх особистих рахунків в білінговій системі на суму близько мільйона гривень. Таким чином зловмисник користувався послугами компанії за її ж рахунок", - йдеться у повідомленні.
Крім того, у липня 2017 року поліцейські зафіксували несанкціоноване активування хакером більш як ста скретч-карт цього ж оператора мобільного зв'язку на загальну суму більше 10 тисяч гривень. За оперативною інформацією, чоловік підшуковував можливості збуту цих скетч-карт для переведення коштів на картках у готівку.
У квартирі шахрая вилучили 3g модеми зі зміненими ESN номерами, комп'ютери, жорсткі диски, Wi-Fi маршрутизатори, мобільні телефони та більше півсотні оптичних дисків.
Правоохоронці викрили у столиці злочинне угрупування. Учасники злочинного угрупування отримали доступ до баз боржників деяких фінансових установ. Через фірму-прикриття вони за безцінь скуповували кредитні зобов'язання фізосіб.

Related

Гаряча новина 5116340166965614205

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item