У МВФ не чули про "план Маршалла" для України


"План Маршалла" для України не існує.
Про це заявив перший заступник керуючого директора МВФ Девід Ліптон в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
"Ніколи нічого не чув про цю ідею, і якщо б така підготовка дійсно велася, я б про це знав", – сказав Ліптон.
При цьому він зазначив, що продовження Україною реформ сприятиме суттєвому збільшенню фінансування, у вигляді запозичення на боргових ринках чи залучення інвестицій.
"Багатообіцяюча перспектива для України – в залученні інвестицій, які, у свою чергу, почнуть створювати в країні зв'язки з європейським ланцюжком поставок. Подібні зв'язки мають німецькі та скандинавські підприємства в Польщі та інших країнах Центральної Європи. Завдяки талановитій й освіченій робочій силі в Україні, а також враховуючи рівень заробітної плати, майбутнє країни як частини Європи має будуватися не на будь-яких угодах, а на інвестиціях, які почнуть пов'язувати економіку України з економікою Європи. Очікуваний внаслідок цього економічний ефект буде набагато більшим, ніж названі цифри", – додав Ліптон.
Віце-прем'єр Степан Кубів заявляв, що "план Маршалла" для України розрахований на 10 років і в середньостроковій перспективі передбачає виділення по $5 млрд на рік.
Як повідомлялося, ідея надання масштабної фінансової підтримки увійшла до порядку денного саміту Україна-ЄС.
"Ми обговорили можливість нового довгострокового плану підтримки України на кшталт того, що був запропонований на саміті ЄНП, так званого плану Маршалла", – повідомив за підсумками саміту президент Петро Порошенко.

Related

Економіка 358690649572239652

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item