Організатору вбивства Вороненкова обіцяли контроль над кримінальним світом Харківщини - прокурор

Вороненкова було вбито в Києві 23 березня 2017
Один з організаторів вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова повинен був отримати за це контроль над кримінальним середовищем Харківської області.
Про це з посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони заявив прокурор Києва Роман Говда, передає Укрінформ.
"За оперативною інформацією, наближений до Тюріна (Володимир Тюрін - замовник) Юрій Василенко за організацію цього злочину повинен був отримати контроль над Харківською областю. А це означає контроль зброї, нелегального обігу наркотиків та інше", - повідомив він.
При цьому прокурор зазначив, що більшість бандитських угруповань, в тому числі і українських, підконтрольні спецслужбам РФ, які в обмін на різні преференції доручають кримінальним авторитетам виконання різного роду завдань.
"На кожного з кримінальних авторитетів є компромат, який у вигідний спецслужбам час використовується. Таким чином ФСБ може здійснювати контроль над злочинними угрупованнями як на території Російської Федерації, так і в цілому на пострадянському просторі, і веде підривну діяльність, в тому числі і на території нашої країни", - пояснив Говда.
Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що замовником вбивства Вороненковає підконтрольний ФСБ кримінальний авторитет Володимир Тюрін, колишній цивільний чоловік Марії Максакової - вдови екс-депутата.

Related

Події в Україні 2585338424533237261

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item