В ОБСЄ розповіли подробиці зустрічі Хуга з ватажком "ДНР"

Александр Хуг
Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг провів зустріч з ватажком терористів "ДНР" Олександром Захарченком для "налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації".
Як повідомили у місії, Хуг нагадав ватажку донецьких терористів про тривале невиконання Мінських домовленостей та висловив занепокоєння у зв’язку з обстрілами біля критично важливої інфраструктури, такої як Донецька і Верхньокальміуська фільтрувальні станції. Він закликав відвести озброєння і провести розведення сил і засобів у цих місцях.
Представник СММ ОБСЄ висловив занепокоєння через розташування позицій на території або поблизу об’єктів цивільної інфраструктури. За його словами, необхідно терміново відновити пошкоджену інфраструктуру.
Хуг вкотре нагадав Захарченку, що для місії ОБСЄ безпека її співробітників має першочергове значення, а тих, хто посягає на безпеку патрулів, необхідно притягти до відповідальності.
Також він закликав ватажка "ДНР" відкрити спостерігачам СММ доступ до неконтрольованих ділянок кордону з РФ. Він зазначив, що лише за листопад кількість обмежень свободи пересування склала щонайменше 23 випадки в окупованих терористами "ДНР" районах Донецької області.
Нагадаємо, 20 листопада перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг обговорив із ватажком терористів "ЛНР" Олександром Плотницьким випадки перешкоджання діяльності спостерігачів на підконтрольній формуванням території Луганщини.

Related

Події в Україні 1685880783828436001

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item