Волкер назвав зустріч з Сурковим у Белграді "кроком назад"

Курт Волкер і Владислав Сурков знову зустрінуться в грудні 
Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер назвав зустріч з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, на якій обговорювалося питання введення миротворчого контингенту ООН, "кроком назад".
"Наша третя зустріч, як ви сказали, була кроком назад. Вони знову повернулися до своєї початкової пропозиції. Я не знаю, яким буде наступний крок", - сказав він в інтерв'ю The Global Politico.
Волкер не зміг пояснити причину безрезультатності зустрічі з Сурковим. За його словами, це, можливо, не пов'язане безпосередньо з Україною. А сталося через відсутність двосторонньої зустрічі між президентом РФ Володимиром Путіним і президентом США Дональдом Трампом на полях саміту АТЕС у В'єтнамі. 
Крім того, він заявив про плани провести ще одну зустріч з Владиславом Сурковим в грудні цього року. 
"Це була тепла зустріч, і у нас була хороша дискусія, але це був крок назад. Подивимося, що станеться на нашій наступній зустрічі, яка відбудеться в грудні", - додав американський дипломат. 
Нагадаємо, що спецпредставник США щодо України Курт Волкер і радник президента Росії Владислав Сурков під час зустрічі в Белграді 13 листопада обговорили пропозиції США до російського проекту резолюції про розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.
За підсумками переговорів Росія назвала прийнятними лише три пункти із запропонованих американцями 29-ти. 
Україна і США наполягають, що місія ООН повинна мати повний контроль над всією зоною конфлікту, а не тільки на лінії зіткнення. 
Однак РФ вважає, що в разі розміщення миротворчих сил на Донбасі, вони повинні знаходиться лише на лінії зіткнення і мати тільки персональну легку зброю. 

Related

Події у світі 6045126834442297012

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item