Зміна ватажка означатиме готовність віддати Україні Луганськ - міністерство


Якщо ватажок бойовиків Ігор Плотницький виїде в Росію, а його "місце" займе інший - це свідчитиме про готовність віддати Україні Луганськ.
Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрій Гримчак.
" У цій ситуації може бути цікавим одне - залишиться Плотницький у Луганську чи ні. Це з однієї простої причини, адже ще два роки тому Лавров, Путін представляли його як такого собі легітимного, обраного народом лідера Луганська. Це була спроба легітимізації і на міжнародній арені. І в цей момент відбувається військовий переворот", - зазначає Гримчак.
"Якщо Плотницький залишиться в Луганську, то це буде означати, що Росія і далі буде продовжувати свою гру. А якщо він виїде і буде там інший керівник, то це говоритиме, що вони готові віддати решту Луганської області знову до складу України. Цей план, який вони там виношували два роки, що коли миротворці заходитимуть, то треба буде погоджувати із "республікою", треба буде вести перемовини про вибори і так далі. Але це все немає ніякого значення. Ресурси закінчились. Все", - додає заступник міністра.
Ігоря Плотницького бачили в Москві, - повідомляють ЗМІ. Напередодні між ним та "керівником МВС" Корнетом стався конфлікт. Корнета відсторонили начебто через порушення кримінальної справи.

Related

Події в Україні 1079701633775216062

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item