У Росії розуміють, що війна програна - політолог


Російська влада розуміє, що війну з Україною програно. У Кремлі думають, як піти зі сходу України. Силового звільнення територій не буде, а щоб повернути Крим, треба почекати зміни режиму в РФ.
Так вважає російський політолог Андрій Піонтковський, передає "Апостроф".
"Серйозний сценарій був навесні та влітку 2014 року, коли в Москві реально думали про анексію 10-12 українських областей. Але ця війна вже програна Москвою, і там чудово все розуміють. У Кремлі мріють про те, щоб якось домовитися із Заходом - з Донбасу вони відповзуть, але Крим залишиться. От якби сьогодні Україна і Захід запропонували це Москві, то вони із задоволенням прийняли б", - каже політолог.
Останні події в Луганську Піонтковський коментує так: "Це не ініціатива Кремля, але там, очевидно, втрутилися. Це якраз дало прекрасні аргументи українській стороні говорити про пряме військове втручання Росії. Відомо, скільки туди приїхало військової техніки.
Це традиційні розбірки лугандонських бандитів. І не в перший же раз. Там вже ліквідовано чимало бандитів - мозгових, бетменів, моторил. Настав час Плотницького.
Мені здається навіть, що Москву це заскочило зненацька, судячи з відсутності якоїсь реакції та коментарів. І, наприклад, про це зовсім нічого не говорять в російському МЗС".
Українські військові повернули два селища - Травневе і Гладосово на Донбасі. Це підтвердили в прес-центрі штабу АТО.

Related

Політика 3386731876443951950

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item