Вчені вирішили спробувати варити пиво в космосі

Результати дослідження мають лягти в основу можливої технології пивоваріння на Марсі та дати нові дані для земного сільського господарства
На Міжнародну космічну станцію (МКС) вантажний корабель SpaceX доставить кілька зерен пивоварного ячменю, які космонавти будуть пророщувати в умовах невагомості протягом місяця.
Про це повідомляє Главред з посиланням на Profibeer.
"4 грудня з мису Канаверал стартує вантажний корабель SpaceX, який, окрім іншого, доставить на МКС 20 зерен пивоварного ячменю того сорту, який зазвичай використовується для пива", - йдеться в повідомленні.
Експерименти з пивоварним ячменем пройдуть спільно з Центром космічної науки CASIS, який управляє американськими науковими дослідженнями на орбіті.
Результати дослідження мають лягти в основу можливої технології пивоваріння на Марсі та дати нові дані для земного сільського господарства.
Навесні на конференції SXSW компанія AB InBev оголосила, що збирається варити пиво на Марсі, коли людство почне освоювати Червону планету.
Варто також зазначити, що Китайська корпорація аерокосмічної науки та техніки планує в 2020 році відправити космічний корабель на Марс, а до 2030-го - відправити на Землю зразки марсіанського грунту.
Раніше повідомлялося, що сліди потоків води на Марсі виявилися піском.

Related

Цікаво 1759081331348181332

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item