Google вирішив боротися з російською пропагандою в новинах

Google має намір фільтрувати російську пропаганду
Пошуковик Google працює над технічним рішенням, за допомогою якого під час пошуку буде знижуватися місце видачі новин сайтів RT і Sputnik.
У відповідь на це глава Роскомнагляду вже пригрозив Google "заходами у відповідь", пише Gizmodo.
Глава Роскомнагляда Олександр Жаров сказав, що він написав листа виконавчому голові компанії Alphabet Еріку Шмідту з проханням пояснити коментарі, які той зробив під час Міжнародного безпекового форуму. Жаров сказав: "Ми отримаємо відповідь і зрозуміємо, що робити далі... Ми сподіваємося, що наша думка буде почута, і нам не доведеться вдаватися до більш серйозних форм відплати".
Справа в тому, що Ерік Шмідт заявив, що Google планує знизити видачу сайтів із російською пропагандою в своєму агрегаторі новин.
"Ми шукаємо технічне рішення, яке дозволить цьому запобігти. Ми не хочемо блокувати ці сайти - це не наш метод роботи", - заявив він на міжнародному форумі з безпеки в канадському Галіфаксі 18 листопада.
Як саме Google планує знижувати видачу RT і Sputnik, у якого більш ніж 30 сайтів різними мовами, Шмідт не уточнив, заявивши лише, що особисто він є прихильником ранжування сайтів.
Нагадаємо, на початку листопада на вимогу американської влади російський державний телеканал Russia Today (RT), який мовить на зарубіжну аудиторію, зареєструвався в США як іноземного агента.

Related

Події у світі 747674932518820383

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item