Голова WADA: Необхідно ввести санкції проти Росії

Голова WADA Мак-Ларен рішуче налаштований боротися з допінгом

Мак-Ларен пропонує карати не тільки російських спортсменів.

 
Проти Російської Федерації необхідно ввести колективні санкції. Про це заявив голова незалежної комісії Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Ричард Мак-Ларен в інтерв'ю газеті Спорт-експрес.
 
"В історії з використанням спортсменами РФ допінгу має бути застосована якась колективна санкція. Яка конкретно - дуже складне питання. Слава богу, вирішувати його не мені, а Міжнародному олімпійському комітету", - заявив Мак-Ларен.
 
На його думку, санкції мають поширюватися не тільки на конкретних спортсменів, які були викриті на порушенні правил на Олімпійських іграх у Сочі.
 
Зазначимо, остаточного рішення про участь спортсменів РФ в Олімпіаді в Південній Кореї у 2018 році поки немає. МОК оголосить про нього 5 грудня за підсумками засідання в Лозанні. Участь збірної РФ залежить від висновків комісій, очолюваних Денисом Освальдом і Самуелем Шмідом.
 
Раніше повідомлялося, що анонімне джерело передало у WADA російську базу данихз результатами допінг-тестів спортсменів з 2012-го до 2015 року.
 
Нагадаємо, Всесвітнє антидопінгове агентство опублікувало доповідь, у якій стверджується, що більше тисячі російських спортсменів у майже 30 видах олімпійського і паралімпійського спорту користувалися допінговою держпрограмою.

Related

Спорт 6461179349043315578

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item