Портніков розповів, чому швидко відмовитись від Криму не вийде


Окупація Криму мала стати частиною передвиборної кампанії Володимира Путіна у 2018 році.
Таку думку висловив український журналіст Віталій Портніков, передають Крим.Реалії.
"Здавалося б, до чого тут Крим? А при тому, що, коли приймалося рішення про проведення президентських виборів, саме образ Путіна-збирача земель, Путіна часів "кримської мови" повинен був стати головним у передвиборній кампанії російського президента. Якщо хто не пам'ятає - вибори спеціально були перенесені на дату, яка повинна була нагадати росіянам про те, що "Кримнаш". Схоже, саме для цього нагадування під майбутні вибори підганялося законодавство", - розповів Портніков.
За словами експерта, зараз ні про який Крим не йдеться і про нього не згадують, бо є проблеми важливіші, про які запитують Путіна - наприклад, ганебне вигнання Росії з Олімпіади.
"Крим більше "не працює". Образ збирача земель померк. Анексований півострів - при всій його "сакральності" - тепер мало цікавить російського обивателя, та й самого Путіна, здається, не цікавить. Крим - як валіза без ручки. Швидко відмовитися від нього не вийде, так як він "вписаний" в російську Конституцію. Грошей на окуповану територію йде сила-силенна. Дивідендів у внутрішній політиці вона більше не приносить. У зовнішній - створює одні проблеми. Краще взагалі не згадувати ні про яке Крим і дати можливість друзям Ротенберг заробити на будівництві горезвісного моста - авось, поділяться!", - зауважив Портніков.
Крім того, журналіст зазначив, що Путіну доводиться повертатися до себе "докримського".
"Це був Путін часів ставки влади на "робітничий клас", "Уралвагонзавод", який в Кремлі вирішили протиставити "гнилому прозахідному лібералізму" багатотисячних протестів на Болотній площі. Після Криму необхідність такої ставки відпала, так як практично все російське суспільство в "єдиному пориві" згуртувалося навколо "збирача земель". Але наркоз починає відходити, і один з найзаможніших, на думку західних ЗМІ, правителів сучасного світу знову згадав про робітників і пішов оголошувати про балотування в президенти на черговий завод. Це і може бути першим сигналом того, що від реваншизму останніх років Кремль повертається до політики посилення авторитаризму всередині країни", - наголосив він.
Журналіст додав, що Путіну залишилося тільки вирішити, як позбутися Донбасу і Криму.
Накладені санкції щодо Росії діятимуть, поки та не виведе свої сили з Донбасу та поверне Україні контроль над Кримським півостровом. Про це заявив Держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Related

Політика 6222736453272873191

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item