ГПУ: Експертиза підтвердила справжність голосів на аудіозаписах розмов між Саакашвілі та Курченком

Міхеіл Саакашвілі
Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган заявила, що експертиза підтвердила справжність голосів на аудіозаписах розмов між Міхеілом Саакашвілі та бізнесменом Сергієм Курченком.
"Українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ проведено фоноскопічну експертизу, яка підтверджує аутентичність голосів на зафіксованих розмовах між М. Саакашвілі та С. Курченком", - написала Сарган в Facebook.
Оновлення від 15:42 Адвокат Саакашвілі заявив, що експертиза аудіозапису розмови з Курченко була підтасована
Генеральна прокуратура підозрює, що політичну діяльність Саакашвілі спонсорував український олігарх Курченко, який разом з іншим оточенням Віктора Януковича втік з України. Гроші мали піти на організацію "акцій непокори" для усунення чинної влади в Україні.
Генпрокурор Юрій Луценко також заявив про зрив українськими спецслужбами спланованої ФСБ спецоперації "російська зима", яка реалізувалася за допомогою партії Саакашвілі Рух нових сил.
8 грудня Саакашвілі був затриманий правоохоронцями в Києві. Йому інкримінують частину 2 статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності), яка передбачає від 5-ти до 10-ти років позбавлення волі.
Його доставили в ізолятор тимчасового утримання СБУ в Києві, де він заявив про початок голодування.
11 грудня Печерський районний суд Києва відхилив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт Саакашвілі та відпустив політика.
Після цього генпрокурор Луценко заявив, що ГПУ оскаржить це рішення суду.
17 грудня прихильники Саакашвілі здійснили спробу штурмувати Жовтневий палац на вулиці Інститутській, що вилилося у зіткнення з правоохоронцями. У Жовтневому палаці Саакашвілі планував облаштувати координаційний штаб.
Президент Петро Порошенко в своєму першому коментарі щодо Саакашвілі заявив, що правоохоронці "дали відсіч профінансованій з Москви гоп-компанії".

Related

Події в Україні 5162448470204228159

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item