У Росії очікують на новий виток відтоку капіталу


У російську економіку не вірять, і виводять звідти гроші

Відтік капіталу перевищує всі прогнози російських економістів.

 
Відтік капіталу з Росії у 2018 році може істотно перевищити прогнозовані 7 млрд доларів. Про це сказав глава мінекономрозвитку РФ Максим Орешкін, повідомляє Прайм.
 
"У лютому ми плануємо переглянути прогноз, і тоді вже озвучимо конкретні цифри", - пояснив міністр.
 
Він нагадав, що в поточному році відтік капіталу вже перевищує прогнози на 10 млрд доларів. За 11 місяців, за даними Центробанку, відтік зріс у 3,4 разу до аналогічного періоду минулого року і становив 28 млрд доларів. Прогноз мінекономрозвитку на 2017 рік становив 18 млрд доларів, оцінка ЦБ - 19 млрд доларів.
 
Агентство цитує доцента кафедри економічної теорії РЕУ ім. Плеханова Катерину Новікову, яка вважає, що така ситуація пов'язана, у тому числі, з певною нестабільністю на російському ринку через постійний санкційний тиск з боку західної коаліції стосовно Росії.
 
"Недавні санкції з боку США на рахунок газового і оборонного секторів економіки РФ вплинули на рішення європейських компаній щодо подальшої співпраці з російськими компаніями", - вважає вона.
 
Як повідомлялось, чистий відтік капіталу з Росії в січні-квітні 2017 року зріс у 2,1 разу, до $21 млрд, - з $9,8 млрд - за той же період минулого року.

Related

Події у світі 5885182128529711267

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item