Дим і виламані двері Жовтневого Палацу: У Києві сталися сутички між прихильниками Саакашвілі та правоохоронцями

Біля Жовтневого палацу в хід пішли петарди і димові шашки Біля  Жовтневого палацу  на вулиці Інститутській в Києві сталися сутички м...

Біля Жовтневого палацу в хід пішли петарди і димові шашки
Біля Жовтневого палацу на вулиці Інститутській в Києві сталися сутички між учасниками Маршу за імпічмент (організований лідером Руху нових сил Міхеілом Саакашвілі) і правоохоронцями.
Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, активісти розбили скло в дверях Жовтневого палацу, а потім вибили їх.
Учасники Маршу за імпічмент спробували увірватися до палацу. У відповідь бійці Національної гвардії застосували вогнегасники.
Близько 15:35 активісти все ж увірвалися в Жовтневий палац, в хід пішли петарди і димові шашки. Присутній там Міхеіл Саакашвілі назвав це "мирною акцією".
Після загострення зіткнень правоохоронці застосували газ. Чоловіка, який висів на двері і кидав петарди, зняли і вигнали. Учасники мітингу завдали йому кілька ударів.


Як уточнює Українська правда, під час зіткнень в Жовтневому палаці тривав концерт, на який прийшли з дітьми. Організатори акції, в тому числі Міхеїл Саакашвілі, намагалися заспокоїти натовп, просили зробити коридор, щоб люди покинули приміщення. Організатори закликали людей піти на Майдан і не облаштовувати в Жовтневому палаці штаб. Однак 200-300 протестувальників залишилися в ньому.
Нагадаємо, 17 грудня в Києві пройшов третій Марш за імпічмент президента, організований Саакашвілі.
У Генеральній прокуратурі стверджують, що Саакашвілі отримав від українського бізнесмена-втікача Сергія Курченка півмільйона доларів на організацію акцій протесту. Саакашвілі це заперечує.

Related

Події в Україні 5356678043433420578

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item