Війна з НАБУ

Тепер кожен співробітник, що працює під прикриттям, знає, що на догоду політичним інтересам їх персональні дані і фотографії будуть викладені в інтернет
Вже немає сенсу робити хорошу міну при поганій грі: ми всі розуміємо, що з НАБУ триває війна, і закінчиться вона не завтра. Але в будь-якій війні є правила. Писані і неписані. Їх дотримання – це не тільки питання закону, але ще і самоповаги і гідності.
Одне з них – нерозголошення правоохоронними органами відомостей про впроваджених агентів і співробітників, що працюють під прикриттям.
Як колишній міністр внутрішніх справ, Юрій Луценко знає про це правило, так само як знає, якого непоправного удару завдає публічне розкриття агентів і їхніх персональних даних. Офіційне розкриття «агента Катерини» – це не просто дискредитація конкретно одного учасника процесу, а мародерство в тилу у колег. По суті, Юрій Віталійович власними руками помстився детективам НАБУ за справу проти Борислава Розенблата і Максима Полякова, за які сам же вчора похвалив.
Такі дії деморалізують всю агентурну мережу, вселяють сумніви в діючих співробітників, що працюють під прикриттям не тільки в НАБУ, але і в інших органах, і взагалі підриває сам інститут впроваджених агентів. Тепер кожен співробітник знає, що на догоду політичним інтересам їхні персональні дані і фотографії буде викладено в інтернет. Зрештою, агенти НАБУ, так само як і співробітники СБУ чи кримінальної розвідки Нацполіціі, не винні в тому, що політики не можуть поділити між собою рейтинги і потоки.
Я не розумію, в чому була необхідність викидати в мережу і передавати журналістам дані агентів. Не кажучи вже про те, що сама по собі ця інформація – це державна таємниця, розголошення якої є кримінальним злочином і перебуває в сфері посередності СБУ. Нещодавно за цією ж статтею було розпочато провадження проти самого Артема Ситника. Сподіваюся, що у Юрія Луценка і Василя Грицака вистачить сміливості і в цьому випадку.
Дуже чекаю від Генеральної прокуратури фотографій тих, хто допомагав бігти Сергію Клюєву і судді Чаусу, хто бив людей на Банковій 1 грудня 2013 року, імена та фото обшуків у слідчих, які на ланцюгу тягали Юрія Луценка перед його сином, співробітників Менської колонії, які викидали відео з камери Юлії Тимошенко. Чому тут підводять сміливість і оперативність?

Мустафа Найєм

Related

Події в Україні 3534877780054921435

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item