Євродепутати зробили заяву щодо атак на НАБУ

У Європарламенті підтримали антикорупційні органи в Україні

В Європарламенті наголосили на неприпустимості переслідувань антикорупційних органів.

 
Група депутатів Європаралменту закликала українську владу сконцентруватися на проведенні реформ і забезпечити незалежність роботи антикорупційних структур. Відповідну заяву зробили євродепутати Ребекка Хармс, Даріуш Розаті і Майкл Галер.
 
"Ми хотіли б висловити нашу глибоку стурбованість останніми подіями у сфері боротьби з корупцією, зокрема, щодо безпрецедентних атак на антикорупційні установи (зокрема, Національне антикорупційне бюро. - НАБУ) і відставки голови комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції", - йдеться в заяві.
 
Депутати зазначають, що антикорупційні установи та активісти не повинні піддаватися переслідуванню з боку влади, навпаки, їм необхідно надати автономію, простір і ресурси, щоб "ефективно працювати і позбавити країну від чуми корупції".
 
"Аналогічним чином судова система повинна бути вільною від будь-якого політичного втручання і всі судові процедури повинні проходити відповідно до міжнародних стандартів", - йдеться в заяві.
 
Як повідомлялось, НАБУ звинуватило співробітників Генпрокуратури і СБУ у втручанні в спецоперацію бюро, спрямовану на виявлення учасників організованого злочинного угруповання у Державній міграційній службі. В результаті дій силовиків всі операції бюро з агентами під прикриттям були припинені.
 
Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що всі агенти НАБУ, які працюють під прикриттям, набрані з порушенням закону і використовують контрабандну техніку у своїй роботі.

Related

Події у світі 1412344210106245181

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item