Bellingcat: "Азов" вже використовує американську летальну зброю

Дослідницький проект BellingCat анонсував статтю про наявність у полку "Азов" зброї американського виробництва. Про це у  Twi...


Дослідницький проект BellingCat анонсував статтю про наявність у полку "Азов" зброї американського виробництва.
Про це у Twitter написав провідний дослідник проекту BellingCat з питань Східної Європи та Євразії Арік Толер.
"Чимало шуму здійняли навколо офіційної згоди уряду США на продаж протитанкових ракетних комплексів Javelin Україні, але на лінії фронту на Донбасі батальйон "Азов" вже має виготовлене у США летальне озброєння. Стежте за новим примірником нашого #MinskMonitor", – повідомив Толер.
Він також зазначив, що у статті може йтися про гранатомети американського виробництва.
Окремий загін спеціального призначення "Азов", відомий також як полк "Азов" (ОЗСП "Азов", в/ч 3057) — формування Національної гвардії України, що входить до складу Східного оперативно-територіального об'єднання. Формування було створене у 2014 році як добровольчий батальйон "Азов" і до 11 листопада 2014 було підрозділом патрульної служби міліції особливого призначення МВС України. Загін базується у Маріуполі Донецької області (тимчасово базувався у Бердянську Запорізької області).
Підрозділ бере участь в Антитерористичній операції на півдні Донецької області, переважно в межах Приазов'я. Емблемою полку є видозмінений символ "Ідея нації"

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item