Генерал пояснив, чому Україна не втримала Крим


Україна тільки теоретично могла почати збройний опір під час анексії Криму. У разі такого сценарію Захід засудив би Україну, а Росія могла б висадити свій десант у Києві.
"Тоді утримати Крим не могли. Не було кому виконувати наказ. Фактично була окупація. Вони (зелені чоловічки – ред.) захопили тоді Рада депутатів і Кабінет міністрів Криму. В теорії можна було (почати збройний опір – ред.), але вони (російські війська – ред.) були б вже тут, у Києві", - каже Гордійчук, розповідає начальник військового ліцею імені Івана Богуна, легендарний генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук (відомий також під позивним "Сутінок") в інтерв'ю телеканалу ATR.
За його словами, об'єднання українських військових з кримськими татарами для протистояння окупації було недостатньо. Російська армія тоді вже була фактично розгорнуто. У нас була ще завершальна стадія Майдану, а в цей час Путін вже проводив приховану і частково відкриту мобілізацію. В той час вже 200-300-400 тисяч було навколо Криму.
"Крім того (перед анексією – ред.) було розгорнуто тактичну ядерну зброю. Була велика вірогідність, що як тільки ми почали збройний опір в Криму, то абсолютно не стали б на нашу сторону ні НАТО, ні США, ні Європи. Навпаки, засудили б", - розповідає генерал.


Російські окупанти пророкують, що 2018 рік стане переломним для анексованого Криму, який "завершує подолання наслідків" свого понад 20-річного перебування під керівництвом Києва. За словами окупанта, анексія півострова нібито врятувала Крим "від етнічної чистки, війни та насильницької зміни його ідентичності".

Related

Події в Україні 3020804052746974138

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item