В Ірані заарештовано екс-президента - ЗМІ

Колишній президент Ірану Махмуд Ахмадінежад заарештований

Причиною арешту стала критика чинного президента.

 
Влада Ірану заарештувала колишнього президента країни Махмуда Ахмадінежада за нібито розпалювання заворушень проти уряду. Про це повідомила лондонська щоденна газета Quds Al-Arabi з посиланням на "надійні джерела в Тегерані". Водночас офіційні іранські ЗМІ цю інформацію не коментують.
 
Згідно з даними джерел Al-Quds Al-Arabi, екс-президент був заарештований під час візиту в місто Шираз. Арешт був проведений за згодою вищого керівника і духовного лідера Ісламської Республіки аятоли Алі Хаменеї.
 
Як повідомляється, причиною арешту став виступ Махмуда Ахмадінежада в місті Бушем, що було розцінено як заклик до заворушень. Зокрема, Ахмадінежад заявив, що "деякі чиновники живуть далеко від проблем людей і нічого не знають про реальну ситуацію в суспільстві". Він також звинуватив нинішнього президента країни Хасана Роухані в монополізації влади і ресурсів.
 
Він, ймовірно, додав, що Іран страждає від "безгосподарності" й уряд президента Хасана Рухані "вважає, що він володіє землею і що народ є неосвіченим суспільством".
 
Газета заявила, що влада тепер намагаються посадити колишнього президента під домашній арешт.
 
Як відомо, протести охопили Іран наприкінці минулого року. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики і зростання цін, потім учасники акцій почали висловлювати невдоволення урядом країни і духовним керівництвом.
 
Раніше в Ірані військові заявили про припинення акцій протесту.

Related

Події у світі 5005770668307082710

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item