ПІДВИЩЕННЯ ІМУНІТЕТУ ПРИ ОНКОЛОГІЇ (РАКУ)


Онкологічні захворювання займають друге за рахунком місце в списку найбільш поширених хвороб нинішнього століття. Багато хто сприймає такий страшний діагноз болісно, ??хоча знають, що переважна кількість випадків були успішними. Не дивлячись на успіх лікування, вчені постійно розробляють і застосовують нові методи терапії, яка буде більш безпечною і ефективною.
Крім універсальних методів лікування, типу оперативного втручання, хімічної терапії, променевого способу лікування, вживаючи при цьому таблетці, є інші методи позбавлення від онкологічних утворень. Один з цих методів називається «імунотерапії». Такий спосіб повинен виправдати надії безпеки застосовуваного лікування, ніж звичні методи.

ЯК ІМУНОТЕРАПІЯ ВЗАЄМОДІЄ З ОНКОЛОГІЄЮ

Для того, щоб розібратися, що собою являє імунотерапія, слід визначитися з поняттям, що називають імунітетом.
Імунітет – здатність організму захищати себе від впливу шкідливих агентів, які не властиві організму. Шкідливими агентами називають бактерії, клітини раку, вірусні збудники. Тобто, коли в організмі утворюється онкологія, це говорить про порушення імунної системи організму в цілому. Імунотерапія призначена для відновлення імунних функцій організму, а також спрямована на підвищення захисних функцій організму після променевої терапії.
Все вищесказане вказує на те, що методи імунотерапії в області онкологічних захворювань призначені для стимуляції захисних властивостей організму і боротьби з онкологічними утвореннями.

МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ ІМУНОТЕРАПІЇ І ЇХ ЕФЕКТИВНІСТЬ

Перш за все, в якості запобіжного імунологічної терапії можна вважати процедуру вакцинації, яка призначена для попередження розвитку захворювання і боротьби з уже наявними захворюванням. У профілактичних цілях найбільш поширеною є вакцинація ракових клітин в шийці матки, що слід як результат появи і розвитку в організмі людини вірусу папіломи.
Щоб перемогти рак і підвищити захисні сили організму, застосовують вакцинацію, створену з використанням основи злоякісних утворень. Тут має місце отримання ракових клітин з організму, щоб в подальшому в лабораторії вони були досліджені, а після зупинки поділу, введені назад в організм. Імунна система обов’язково дасть відповідну реакцію на появу нових клітин, активуючи функцію боротьби з цими клітинами, а, отже – з раком.
Ще одним методом боротьби з раковими захворюваннями вважається застосування спеціальних білків – цитокінів. Адже діяльність імунної системи – складний процес, де кожна клітина призначена для виконання конкретної функції. Якщо одна з клітин зазнала порушення – це призводить до збою роботи всієї імунної системи. Саме препарати імунної системи на основі цитокінів сприяють здійсненню передачі даних від одних клітин до інших. Препарати на основі цього білка застосовуються давно, що робить боротьбу з раком досить ефективною.
Крім перерахованих методів, слід знати, які препарати для онкохворих застосовуються з метою стимуляції захисних функцій організму. Організм повинен боротися з онкологією, а також виводити токсини, що накопичуються в організмі протягом періоду терапії.
Імунотерапія особлива застосуванням клітин Тіл, які виділені з тканин ракового освіти і ліквідовані шляхом хірургічного втручання. Після вони піддаються в умовах лабораторії розмноженню і після вводяться в кров, щоб в подальшому запобігти повторенню виникнення даних клітин. Тіл – клітини набагато активніше, ніж лімфоцити, що пояснює ефективність даного методу.
Всі наведені способи лікування ракових захворювань досить ефективні і активно застосовуються в медицині. Серед них навіть ті препарати, які знаходяться в стадії дослідження і розробки. Найголовнішим є докладне вивчення організму пацієнта з метою призначення йому найбільш підходящого лікування.

НАРОДНІ ЗАСОБИ

Щоб підняти імунітет народними засобами, багато фахівців-онкологи рекомендують використовувати багатовікові відомі методи зміцнення організму, щоб в сукупності з медикаментозним лікуванням прискорити процес одужання. Допоміжними методами імунотерапії, що пояснюють як підвищити імунітет при онкологічних захворюваннях є: вітамінотерапія, фітотерапія, аеротерапія, дієта.
Вітамінотерапією називають препарати, які пацієнт приймає у вигляді спеціальних вітамінних комплексів, що впливають на процеси обміну, формування імунної системи, що запобігають розвитку онкологічних утворень. Препарати підвищують імунітет при онкології складаються з вітамінного комплексу і відрізняються наявністю:
  • Селена, які збільшує активну діяльність лімфоцитів, які відповідають за реакцію на злоякісні клітини. Крім того, селен призначений для зниження ризику появи пухлини і метастазів;
  • Вітаміни групи Е беруть участь у виробленні антитіл, які можуть перешкоджати перетворенню клітин тканини в злоякісні клітини;
  • Цинку, завдяки якому утворюються лімфоцити, що є природним зміцненням імунної системи;
  • Заліза, яке формує клітинний імунітет проти раку;
  • Магнію, що запобігає появі ракових клітин;
  • Фолієвої кислоти, яка бере участь в утворенні захисту проти пухлин, а також захищає тканини від впливу на них зовнішніх факторів;
Все перераховане можна вживати як в вітамінному комплексі, так і в продуктах, які містять їх у великій кількості.
Застосування фітотерапії для лікування онкологічних захворювань має позитивний результат. Підняти імунітет при наявність онкології, можна застосовувати дані методи в лікуванні. Максимальним ефектом в боротьбі з онкологічними утвореннями володіє:
  • Рослина протипухлинної дії, зване солодкой. Вона не тільки пригальмовує появу ракових утворень, а й спрямована на стимуляцію і розвиток спеціального імунного властивості. У кореневище рослини міститься гліціррізіновая кислота, яка здатна запобігти появі пухлини, яка клінічно підтвердитися. Використання лікарської рослини в комплексі з хіміотерапією набагато швидше і результативніше відновлює імунну систему і позбавляє організм від токсинів;
  • Багатий на активні біологічні речовини розмарин, в якому так багато хлорофілу, флаваноидов, що є стимулюючим для розвитку імунітету проти пухлини;
  • Березовий гриб, як основний компонент, що міститься в препаратах проти пухлини. У вигляді чайного напою гриб робить корисний вплив на ракові утворення, запобігаючи їх розмноження, також призводить до того, що він вбиває дані освіти. Безліч дослідів підтвердили ефект екстракту чаги в боротьбі з онкологією;
  • Потужну протизапальну, антиоксидантну та протипухлинну засіб здавна вважається імбир. Головним його властивістю в боротьбі з онкологією є здатність запобігти впливу канцерогенів, які сприяють прогресуванню ракового захворювання;
  • Лікарська рослин женьшень, яке з численних досліджень підтвердило свою спроможність знижувати ризик утворення ракової пухлини приблизно в п’ять разів, що пояснюється можливістю за допомогою рослини пригнічувати поділ клітин раку, а це ефективно піднімає імунітет;
Крім перерахованих, маса лікарських рослин має специфічні протипухлинні властивості. До них відносять екстракт прополісу, алое, куркуми. Щоб знати, як підвищити захисні функції організму за допомогою фітотерапії, необхідно попередньо пройти консультацію з фахівцем, щоб уникнути можливих алергічних реакцій.

ЗАСТОСУВАННЯ АЕРОТЕРАПІЇ

Заходи аеротерапії є допоміжними в боротьбі з онкологічними захворюваннями, але в той же час благотворно впливають на тканини і системи органів організму. Аеротерапія передбачає використання повітряних процедур, які включають в себе тривалі прогулянки на вулиці. Дані терапевтичні заходи призначені для профілактики і відновлення організму після перенесеного захворювання.

ОВОЧІ ТА ФРУКТИ

Дотримуватися конкретного режиму харчування, вживаючи медикаменти і продукти підвищують імунітет – невід’ємна частина боротьби онкохворого з захворюванням. Серед можливих, виготовлених з нього виділяють:
  • Буряк, яка повинна вживатися, як свіжовичавлений буряковий сік. Це можна пояснити тим, що в волокнах буряка міститься бетаїн, які перешкоджає розвитку онкології;
  • Часник, який здатний підтримувати імунітет, знищуючи канцерогени, що провокують утворення ракових клітин;
  • Напій зеленого чаю, які є потужним антиоксидантом, які виводить з організму вільні радикали. У великій кількості вони можуть стати причиною появи онкології;
  • Червоний перець, який відповідає за контроль рівня в організмі клітин, що провокують рак.
Отже, імунна система – головний захист, яку людина має від природи. Без імунітету ні одна людина не змогла б існувати, так як загинув від незначної застуди. Ми повинні постійно зміцнювати нашу імунну систему. Онкохворим особливу увагу слід приділити своєму імунітету, так як він його стану залежить ефективність лікування і розвиток захворювання.

Related

Здоров'я 4764085671691379068

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item