Киянка розповіла, як перетворити хобі у бізнес


Киянка Олена Наконечна у жовтні 2016 року заснувала власний бізнес — в'яже речі для декорування оселі.
"Ідея створювати гарні речі з'явилася ще у дитинстві, коли приїжджала в гості до бабусі. Вона в'язала у яскравих кольорах. Вміла правильно поєднувати їх. Вже дорослою зрозуміла, що бабуся володіла неймовірним природним чуттям передачі кольорів. Водночас вона не тільки творила, а шила одяг для дітей у післявоєнний час. Її роботи не втратили актуальності - зберігаю їх досі", - розповіла Олена Наконечна.





Бажання в'язати в майстрині виникло ще у школі. Тоді вона почала створювати одяг.
"Підлітком побувала у Німеччині за програмою обміну. Там побачила, що одягатися можна яскраво і гарно. На той час в наших магазинах переважав однотипний одяг. Тому почала створювати власний гардероб. Шила та в'язала речі. Коли народилася донька, в'язала для неї. Довгий час на першому місті було виховання і навчання дитини. Також основна робота — я фінансист із досвідом. Коли донька виросла і з'явилося більше вільного часу, вирішила повноцінно повернутися до в'язання", - каже вона.
За словами Олени, в інтернеті побачила пледи крупної в'язки. Створила подібний для своєї родини. Отримала позитивні відгуки. Були ті, хто захотів і собі такий плед.
"Так бажання створювати затишні речі для себе переросло у комерційну ідею.Закінчила курси по розвитку бізнесу в соціальних мережах. Сама створила сторінку у Facebook", - ділиться вона.
Олена Наконечна працює спільно з сім'єю. Донька часто підказує як правильно робити фото чи оформити вироби. Чоловік допомагає з організацією виставок, транспортом. Мама страхує, коли майстриня не встигає.
"Маємо дитячу, підліткову та дорослу колекції. Пропонуємо пледи, килими, наволочки, в'язані корзини. Вся продукція з натуральних матеріалів. Дитячий килимок у вигляді ведмежати коштує 950 гривень. Килим з дорослої колекції коштує понад тисячу гривень. Полуторний плед з карпатської вовни пропоную за 2 тисячі гривень. Вироби з вовни мериноса дорожчі. Полуторний плед коштує порядку 3,5 тисячі гривень. Двоспальний - більше 4-х", - розповідає Олена.
За її словами, клієнтами є як українці, так й іноземці.
"Найперші клієнти — це друзі. Далі були друзі друзів. Тоді про нас дізналися через інтернет. Пересилали декілька товарів закордон і отримали гарні відгуки. Крім цього, багато іноземців відвідали виставку "Всі.Свої", де була представлена наша продукція", - каже Олена.
Анна Степанченко у декреті навчилась вручну робити вітальні листівки, запрошення чи подарункові конверти. Всі матеріали купує в інтернеті оптом. Це різні види паперу, квіти, стрази, бусинки, стрічки, силіконовий пістолет. За вечір майстрині вдається виготовити 10 листівок. Одну оцінює від 25 до 40 грн. Вартість залежить від складності. Клієнтів шукає в інтернеті.

Related

Бізнес 4379701289883544074

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item