У інтернаті катували інвалідів


На Буковині прокуратура перевіряє факти розтрати коштів у Нижньо-Станівецькому психоневрологічному будинку-інтернаті для людей похилого віку та інвалідів.
Приводом для цього стала розтрата працівниками установи коштів підопічних та випадки їх катування та приниження, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Приводом для перевірки стало повідомлення моніторингової групи, яка зафіксувала неналежне надання медичної допомоги особам з розладами психіки: хворі, які були зачинені в ізоляторі, з 2006 року жодного разу не були у лікарні.
Люди проживають тут у переповнених кімнатах, не облаштованих необхідними меблями та інвентарем. Ліжка розміщені близько одне до одного. Порушуються санітарно-гігієнічні норми: у людей брудні рушники, поруч пляшки з випорожненнями. Температура у деяких кімнатах була такою ж, як надворі, бо на вікна були незасклені, а це катування холодом, йшлося в ТСН.
Соціальний працівник, яка є опікуном для 150 підопічних, "за мовчазною згодою" директора інтернату витрачала кошти без відома їхніх власників. За півроку було витрачено майже чверть мільйона гривень особистих коштів людей на цигарки. На пенсійні кошти закуповували електрообладання та комп'ютерні аксесуари за завищеними цінами,а решту грошей витрачали на бензин та на передплату періодичних видань.
У Знам'янському районі на Кіровоградщині прокуратура порушила чотири кримінальні справи за фактами насильства у школах. Три з них — у районній школі-інтернаті для неповноцінних дітей.

Related

Суспільство 6738969234983388608

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item