З'явилася теорія про призначення таємної кімнати в піраміді Хеопса

Великі піраміди Гізи

Виявлені порожнечі повинні бути пов'язані з єгипетською похоронною релігією.

Італійський астрофізик Джуліо Маглі припустив, що область порожнечі довжиною в тридцять метрів в піраміді Хеопса може зберігати в собі трон, зроблений з метеоритного заліза. Висновки вченого з'явилися в Eurekalert.
Нагадаємо, на початку листопада 2017 року фізики за допомогою телескопів виявили в піраміді Хеопса загадкову порожнечу, яка може виявитися коридором або цілою анфіладою кімнат.

За словами астрофізика, знайдені порожнечі навряд чи були помилкою, допущеною при будівництві, або несли якусь архітектурну функцію на кшталт зниження навантаження на головний коридор піраміди, як припускають деякі експерти.

Він зазначає, що згідно з єгипетською похоронною релігією, "після смерті фараон повинен сісти на трон із заліза, після чого пройти через небесну браму і піднестися до зірок на півночі".

Маглі вказує, що в піраміді є чотири вузьких канали, якими дух покійного правителя міг би "вибратися назовні", при цьому прохід, що веде на північ, закінчується запечатаними дверима.

Саме за ними, як вважає вчений, містяться знайдені порожнечі, які, швидше за все, є камерою з троном.

Піраміда Хеопса є одним з семи чудес світу. Її побудували в середині третього тисячоліття до нашої ери. Ця споруда висотою в 145 метрів і шириною і довжиною в 230 метрів залишається однією з найвищих і найбільших будівель, коли-небудь створених людством.

Раніше повідомлялося, що в гробниці Тутанхамона виявили приховані кімнати, в яких перебували металеві предмети і предмети "органічного походження".

Related

Цікаво 5587311988831669400

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item