Українець організував угруповання хакерів і викрав понад $500 млн


Правоохоронні органи США розкрили міжнародну групу хакерів в складі 36 осіб, які незаконним чином отримували доступ до особистих даних людей і викрали з їх рахунків понад 530 млн доларів.
Група хакерів функціонувала зі слоганом In Fraud we trust ( "Ми віримо в обман") і була створена 34-річним українцем Святославом Бондаренко в 2010 році, повідомляє Міністерство юстиції США.
Зловмисники створили міжнародну мережу, яка протизаконним шляхом отримувала особисті дані інтернет-користувачів, в тому числі, які надавали доступ до банківських та електронних рахунках.
"З 36 осіб, яких підозрює влада США, 13 були заарештовані в США, Австралії, Великобританії, Франції, Італії, Косово і Сербії. Решта фігурантів гучної справи знаходяться в бігах, розслідування триває", - йдеться у повідомленні.
Всього за сім років члени In Fraud намагалися викрасти близько 2,2 млрд доларів, а реальні збитки від їх дій склали понад 530 млн доларів. У Мін'юсті США це назвали "одним з найбільших змов з метою кібершахрайства".
Щорічно кіберзлочинці заробляють мінімум по 200 мільйонів доларів, викрадаючи криптовалюту. За статистикою, віртуальні крадіжки принесли збитки компаніям і урядам в 11,3 мільярда доларів за рахунок втрати потенційних податкових надходжень від продажу монет і незаконних транзакцій.

Related

Події у світі 9206441924638311635

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item