Луценко: До Ради внесуть подання на позбавлення недоторканності й арешт нардепа від Опоблоку

Юрій Луценко
Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, щонаступного тижня внесе в Раду подання про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата з фракції Опозиційний блок Євгена Бакуліна.
За словами генпрокурора, подання стосуватиметься прохання на притягнення нардепа до кримінальної відповідальності, зокрема за статтями "створення організованого злочинного угруповання" та "розкрадання державних коштів".
"Ми будемо клопотати про зняття депутатської недоторканності, затримання й арешт", - цитує Луценка Інтерфакс-Україна.
Генпрокурор уточнив, що подання буде внесено в Раду наступного тижня і розглянуто в установленому порядку.
За словами генпрокурора, Бакулін є нардепом, але територію України давно не відвідував.
Євген Бакулін очолював НАК Нафтогаз України в 2007 році і в 2010-2014 роках. За даними українських ЗМІ, Бакулін причетний до закупівлі так званих вишок Бойка, придбаних за завищеною в 2 рази ціною (по $400 млн за кожну).
6 березня 2014 року проти Бакуліна було відкрило кримінальне провадження за розкрадання державного майна на суму понад 1,4 млрд грн.
21 березня 2014 року Бакулін був затриманий в рамках розслідування корупційних схем в газовій галузі, але 25 квітня Печерський суд Києва відпустив його під заставу в 10 млн грн.
У тому ж році Бакулін переміг на позачергових виборах до Верховної Ради в одномандатному окрузі №106 в Сєверодонецьку Луганської області.

Related

Політика 1912546337441065305

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item