Порошенко проти миротворців з Білорусі - ЗМІ

Петро Порошенко, Президент України

Білорусь фактично має єдине військове формування з Росією, яка визнана Україною країною-агресором. Тому миротворців з Білорусі на Донбасі бути не може.

Президент Петро Порошенко не підтримує ідею про миротворців на Донбасі від Білорусі, заявив екс-глава Верховної Ради Білорусі Станіслав Шушкевич, пише "Білоруський партизан".
 
Говорячи про обговорення в ході зустрічі з Президентом України участі Білорусі в миротворчій місії на Донбасі, Шушкевич заявив: "Тут категорично - Порошенко сказав, що не може бути миротворців з тієї країни, яка є союзником агресора".
 
"Білорусь через ОДКБ і через угоду про так звану "Союзну державу" фактично має єдине військове формування з Росією, тому миротворців з Білорусі не може бути. Країна-агресор не може направляти миротворців в Україну", - зазначив Шушкевич.

Нагадуємо, раніше міністр оборони Білорусі Андрій Равка заявив, що Білорусь може направити своїх миротворців на Донбас при виконанні ряду умов, зокрема - за згодою Ради Безпеки ООН і України.
 
Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що Білорусь готова взяти участь у миротворчій місії в Україні при домовленості між президентами України і РФ.
 
Разом з тим заступник глави МЗС України Олена Зеркаль заявила, що МЗС України не вважає за можливе участь Білорусі в миротворчій місії ООН на Донбасі, так як ця країна є членом "Організації Договору про колективну безпеку" - військово-політичного блоку на чолі з РФ.
 
Президент Петро Порошенко заявляв, що Україна готова до дискусій про етапи впровадження миротворчої місії ООН на Донбасі, а також щодо країн, які будуть в ній брати участь. У той же час він зазначив, що згідно принципів миротворчих операцій, в них, як правило, не беруть участі сусідні країни.

Related

Події в Україні 8796495010208635779

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item