Один із миротворчих сценаріїв заморозить Донбас навіки - експерт


Білорусь, Австрія, Швеція та Німеччина лояльні до Росії. Участь цих країн у миротворчій місії на Донбасі заморозить конфлікт.
Таку думку висловив директор Українського центру прямої демократії Ігор Курус в ефірі "112 Україна".
"Такий склад миротворчого контингенту говорить про те, що ми матимемо Донбас замороженим навіки. І загострення там буде відбуватися тоді, коли цього захочуть у Кремлі. Тому що країни, які виголосили своє бажання брати участь у миротворчій місії, - це російськоцентричні країни, які дуже чутливі до прохань Москви", - сказав Курус.
Він наголосив, що ці держави не є членами НАТО.
"Зараз з'явилася нова ініціатива: у місії ООН мають брати участь країни, які не є членами НАТО", - зазначив експерт.
"Якщо сьогодні зробити в цих країнах опитування: тягнуться до відновлення співпраці з Росією чи до категоричних санкцій проти РФ? Вони проголосують за відновлення співпраці. Так склалося історично після Другої світової війни. Там були потужні працівники КДБ. І досі є. Вплив Росії на ці країни дуже потужний. Якщо складеться такий миротворчий контингент на Донбасі, він буде підконтрольний Кремлю", - констатував Курус.
Швеція, Німеччина, Австрія та Білорусь висловили готовність надати контингент для участі в миротворчій місії ООН на Донбасі. Пізніше з аналогічною заявою виступили у Фінляндії.

Related

Події в Україні 5363038548386670454

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item