Секретна місія глави Радбезу РФ. ЗМІ дізналися нові подробиці про перехоплення кокаїну з російського посольства в Аргентині

У Миколи Патрушева була "секретна місія", повідомляють ЗМІ
В операції з перехоплення поставки в Європу 400 кг кокаїну, що зберігалися в російському посольстві в Аргентині, був задіяний глава Ради безпеки Росії Микола Патрушев, повідомляє The Telegraph.
У грудні 2016 року посол Росії в Аргентині Віктор Коронеллі виявив в складському приміщенні дипмісії 12 валіз з майже 389 кг кокаїну. Він повідомив про знахідку голові Міністерства внутрішніх справ Аргентини Патрісії Буллріч. Як повідомляє видання, аргентинська поліція почала операцію спільно з російськими правоохоронцями. Поліцейські вилучили наркотик, замінили його борошном і організували цілодобове приховане спостереження за "товаром".
Коли історія з виявленням кокаїну в посольстві була розголошена, Буллріч розповіла, що йдеться про наркотик "високої якості", вона оцінила всю партію в 50 млн євро.
Злочинці не забирали товар близько року, бо один з них втратив роботу в російському посольстві, що не дозволило їм відправити товар дипломатичною поштою. У справі фігурував лише один колишній співробітник російського посольства - Алі Аб'янов. Злочинцям не вдалося знайти інший канал поставки, тому через майже рік Аб'нов попросив повернути його речі в Москву кур'єрською службою посольства.
У грудні 2017 року Микола Патрушев приїхав до Аргентини з офіційним візитом, він зустрівся з президентом країни Маурісіо Макрі, був підписаний меморандум про взаєморозуміння. Але, як стверджує Telegraph, у Патрушева була "секретна місія".
Російські спецслужби домовилися про те, щоб доставка, про яку просив Аб'янов, була здійснена на літаку Патрушева, пише видання. Таким чином, 9 грудня Патрушев повернувся в Москву на літаку, який перевозив валізи з борошном.
Через чотири дні двоє учасників угруповання - Володимир Калмиков і Іштімір Худжамов - були арештовані в Москві при спробі забрати валізи. Одночасно був заарештований Аб'янов. В Аргентині заарештували офіцера поліції Буенос-Айреса Івана Близнюка, який, імовірно, закупив наркотик, і Олександра Чикало, співробітника аеропорту, який організував доставку валіз.
Тепер Інтерпол оголосив у розшук лідера угруповання - "Містера К", бізнесмена, який, ймовірно, живе в Німеччині, пише Telegraph. За даними Clarin, його прізвище Ковальчук.

Related

Події у світі 2377775203406177266

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item