Як правильно пити каву, щоб не нашкодити здоров'ю


Кава для багатьох є смачним початком ранку. Крім кофеїну вона містить ще кислоти і інші смакові компоненти, які не всім підходять. Спеціалісти дали 3 поради, як правильно пити каву для користі організму.
Не пити каву на голодний шлунок
У каві міститься хлорогенова кислота, яка в порожньому шлунку стимулює виділення соляної кислоти. Оскільки шлункові нема чого перетравлювати, то кислота відразу налипає на слизову шлунка. Тоді й виникає печія і біль в шлунку.
Пити каву через 30 хвилин після їжі
Кава активує виділення шлункового соку, тому її варто пити лише через 20-30 хвилин після обіду або сніданку.
Це прискорить процес перетравлення їжі, сприяючи схудненню. Пити каву не варто людям з проблемним шлунком – наприклад, з виразковою хворобою, гастритом і підвищеною кислотністю.
Що робити з підвищеною кислотністю
Людям, які відчувають кислотність, дієтологи рекомендують замінити каву ячмінним, жолудевим та іншими напоями. Також пити каву з молоком, вершками і цукром, – так дія кави на виділення шлункового соку зменшується.
Український бариста Слава Бабич виграв чемпіонат світу із заварювання кави у турці, який проходив 19-20 лютого у Дубаї.
"Вперше в історії української кави у нас є чемпіон світу з приготування кави у джезві! Вітаємо тебе, Slava Babych, з упевненою перемогою - ти чемпіон світу. Неси це звання гордо - ти його заслужив довгою і тяжкою працею. Нехай твоя кава буде завжди смачною, а робота радісною!" - написали представники SCA в Україні.

Related

Здоров'я 7953867053735085462

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item