США дадуть $200 млн на військову допомогу Україні

Трамп підписав бюджет США

У новому бюджеті США передбачені 200 мільйонів доларів на військову допомогу Україні. Ще 250 мільйонів підуть, за призначенням, на боротьбу з впливом Росії.

Президент США Дональд Трамп у п'ятницю, 23 березня, підписав бюджет США на 2018 рік у розмірі $1,3 трлн, який також передбачає достатньо велику допомогу Україні, повідомляє РІА Новости.

Церемонія підписання відбулася в п'ятницю в Білому домі.

У бюджеті закладено кошти на боротьбу з впливом Росії в розмірі 250 мільйонів доларів. Також 200 мільйонів передбачені на військову допомогу Україні.

Загальний обсяг допомоги Україні в документі визначений у сумі 620,7 млн доларів.
Ще за кілька годин до підписання Трамп заявляв, що накладе вето на документ.

Американський лідер відзначив недоліки цього документа і повідомив, що більше ніколи, як він сказав, не підпише бюджет, подібний цьому.

Зокрема, проблеми виникли через розбіжності з демократами в питанні про нелегальних мігрантів. DACA - програма захисту від депортації мігрантів, нелегально привезених у США в дитячому віці. Трамп традиційно вважався противником програми, проте останнім часом він заявляє, що саме опозиція в особі демократів залишила напризволяще нелегальних мігрантів. Це він повторив й на конференції в п'ятницю.
Зрештою, у бюджеті немає заходів щодо захисту від депортації нелегальних іммігрантів, привезених у США в дитячому віці. Також демократам не вдалося заблокувати асигнування на будівництво прикордонної стіни, чого домагається президент Трамп. На ці цілі було виділено 1,6 мільярда доларів - набагато менше, ніж 25 мільярдів, спочатку запитаних адміністрацією.

Окрім того, бюджет обсягом в 1,3 трильйона доларів передбачає зростання витрат на оборону на 80 мільярдів - це найбільше підвищення військових витрат за півтора десятиліття. Разом оборонні витрати становитимуть 700 мільярдів доларів.

Related

Події у світі 7657501610605783042

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item