Проти Північного потоку-2 виступило п'ять країн

Труби для будівництва Північного потоку-2

Голови парламентів п'яти країн підписали лист про те, що газопровід Північний потік-2 спрямований на енергетичну залежність держав ЄС від Росії.

Голови парламентів Польщі, Латвії і Литви підписали відкритий лист до парламентів європейських держав щодо будівництва газопроводу Північний потік-2. Церемонія відбулася сьогодні, 11 березня, у Вільнюсі, повідомляє Польське радіо.

"Газопровід Північний потік-2 спрямований на створення енергетичної залежності держав Європейського Союзу від Росії", - йдеться в документі.
 
Автори вказують, що енергетична безпека - ключовий компонент об'єднаної і процвітаючої Європи. Незважаючи на те, що Північний потік-2 представлений як комерційний проект, насправді він є інструментом політики РФ, відзначається в листі.
 
Країни-підписанти документа закликали держави Європи гарантувати, що газопровід експлуатуватимуть відповідно до правил Євросоюзу.
 
"Завдяки тому, що цей документ підписала група країн, а не окремі держави, такий голос більш чути ... Один принцип - загальна стурбованість про безпеку всіх країн Європейського Союзу, а також країн, що знаходяться в східній її частині. Ми хочемо співпрацювати з усіма , але хочемо також, щоб поважали і турботу про безпеку громадян наших країн Балтії та Польщі. Ми всі разом підтримуємо Україну, яка в ці дні веде важку боротьбу за свою незалежність", - сказав журналістам голова парламенту Польщі Марек Кухцінський.
 
Відзначимо, спікер українського парламенту Андрій Парубій та його молдовський колега Андріан Канду підписали цей лист 2 березня в Кишиневі. "У цьому листі Північний потік-2 оцінюється як фактор дестабілізації, підкреслені спроби вплинути з боку керівництва РФ на Європейські держави і послабити наші країни", - заявив тоді Парубій.
 
Раніше в Польщі заявили, що Північний потік-2 може загрожувати безпеці Балтійського регіону.

Related

Події у світі 3290233716254455220

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item