У Парижі ідеологу ДНР Прилєпіну дали прочухана


Українські активісти виступили проти російського пропагандиста Захара Прилєпіна на книжковому салоні в Парижі.
Зазначається, що українці протестували проти анексії Криму та заходу Прилєпіна, наголошуючи на його участі у бойових діях на боці "ДНР" та викривленні фактів у його книзі про події на Донбасі, передає Укрінформ.
"Ми виставили плакати, щоб, по-перше, нагадати, що Крим належить Україні та був анексований Росією, і це сталося чотири роки тому 18 березня. По-друге, ми виступали проти Захара Прилєпіна, його участі у міжнародному книжковому салоні в Парижі, що є абсолютним абсурдом. Це присутність тут терориста, який воював проти українських солдатів на українській території", - повідомила Укрінформу одна з активісток.
На книжковому заході Прилєпін представляв свою книгу про Донбас.
"Це обурило найбільше - до Франції, де проходить найзначніший салон книги в Європі, приїхав вбивця, людина, яка всім розповідає, як він формував загони вбивць, які приїжджають в Україну. І сьогодні Росія, яка є почесним гостем салону, вона представляє вбивцю і книги вбивці на своєму стенді. Це нас дуже зачепило, тому ми прийшли і представили свою позицію", - пояснила агентству ще одна представниця української громади, яка брала участь у протесті.
Активісти повідомили, що охоронці агресивно відреагували на їхню акцію.
"Не знаємо, з чийого боку були ці охоронці – скоріше за все, з боку російської сторони, хоч вони і сказали, що вони французи, але дехто з них розмовляв російською мовою", - вказали представники української спільноти у Франції.
Зазначається, що охоронці спочатку забрали з рук активістів плакати, коли ж ті витягнули нові, то вступили з ними у словесну суперечку.
Зазначається, що сутичка сталася 17 березня.
Російський письменник-пропагандист Захар Прилєпін заявив, що більшість російських найманців і поплічників терористів виїжджає з Донбасу воювати у Сирію, бо там платять більше.

Related

Події у світі 7449646929275234987

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item