Захист Савченко подав апеляцію на арешт нардепа

Захист Савченко назвав справу політичною розправою
Захист народного депутата Надії Савченко подав апеляцію на рішення Шевченківського суду Києва про арешт політика.
Про це повідомив її адвокат Віктор Чевгуз, пише Інтерфакс-Україна.
"Ми подали апеляцію, вона вже зареєстрована. Ми просимо, щоб Надії Савченко змінили запобіжний захід на будь-який, не пов'язаний з триманням під вартою", - сказав він.
В апеляції говориться, що Савченко була затримана і арештована незаконно, підозра їй була пред'явлена незаконно, докази були отримані незаконним чином, без дозволу слідчого судді, а Верховна Рада незаконно дала згоду на її затримання і арешт.
"Ми розцінюємо це як політичну розправу", - сказав Чевгуз.
Він додав, що розгляд апеляції на арешт нардепа може відбутися 28 або 29 березня.
Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада дала згоду на арешт депутата Надії Савченко. 23 березня Шевченківський районний суд Києва постановив заарештувати Савченко без можливості внесення застави.
Їй інкримінують взаємодію з ватажками бойовиків "ДНР/ЛНР" і змову з керівником центру звільнення полонених Володимиром Рубаном. За версією слідства, Савченко планувала здійснити збройний напад з використанням гранатометів, мінометів і вибухових пристроїв на приміщення і транспортні засоби, де могли знаходитися Порошенко, глава МВС Арсен Аваков і секретар РНБО Олександр Турчинов.
    Віра Савченко заявила про те, що Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про арешт її сестри Надії під тиском з боку Порошенка і прем'єра Володимира Гройсмана.

    Related

    Політика 5575434175309980430

    Post a Comment

    emo-but-icon

    Пошук у цьому блозі

    Читають

    Свіже

    Add to Any

    Свіже

    РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

    Варто подивитись

    Нас відвідали

    Лічильники

    item