Бізнесмен із Дніпра фінансував сепаратистів - СБУ

Під час обшуків в офісному приміщенні ділків співробітники СБУ вилучили 5,5 млн грн

У Дніпрі колишній банківський співробітник через "старі зв'язки" забезпечував нелегальну купівлю валюти за курсом, нижчим від Нацбанку. Гривню йому постачали з ДНР.

Силовики викрили в Дніпрі комерсантів на фінансуванні самопроголошеної ДНР. Про це повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю, 30 березня.
Згідно з повідомленням, місцевий житель разом зі спільниками організував нелегальний бізнес в одному з орендованих офісів обласного центру. Декілька разів на тиждень в офіс приїжджали "кур'єри" з тимчасово непідконтрольної українській владі території, які доставляли готівку у гривнях для конвертації в іноземну валюту.
Протиправну діяльність контролювали лідери одного з незаконних збройних формувань ДНР.








"У Дніпрі колишній банківський співробітник через "старі зв'язки" забезпечував бойовикам нелегальну купівлю валюти за курсом нижчим від встановленого Нацбанком. Частина "відмитих" грошей спрямовувалася на фінансове та матеріальне забезпечення ДНР", - сказано в повідомленні.
Під час обшуків в офісному приміщенні ділків співробітники СБУ вилучили 5,5 млн грн, фінансово-господарську документацію та комп'ютерну техніку, з доказами проведення нелегальних фінансових операцій.
В рамках відкритого кримінального провадження тривають невідкладні слідчі дії. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.
Раніше в Черкасах суд виніс заочний вирок жителю області, який воює на Донбасі на боці сепаратистів ДНР.

Related

Гаряча новина 1730187361952896833

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item