Як шахраї крадуть готівку з банківських карток

За минулий рік світова економіка через кіберзлочинців втратила близько $600 млрд.
Вони крадуть інформацію в інтернеті, розробляють нові віруси, шкідливі коди і знімають гроші з банківських карт, пише Обозреватель.
"Не варто користуватися основною картою для покупок онлайн. Відкрийте собі ще одну карту і переводите на неї гроші траншами. Навіть якщо інформація по вашій карті потрапить в руки зловмисників, ви зможете заморозити останній платіж і не втратити гроші", - каже операційний директор 10Guards Віталій Якушев.
Він порадив завжди користуватися відомими і надійними онлайн-магазинами. При чому платежі мають бути верифіковані Visa, Mastercadr чи 3D Secure. На таких сайтах є спеціальні позначки, наприклад, "Verified by Visa".
Щоб убезпечити себе від шахраїв, експерти радять не встановлювати на комп'ютер і смартфон неліцензійні, зламані програми. Купувати у мережі лише за допомогою власного комп'ютера або телефону. Встановити анти-вірусне програмне забезпечення.
"Головний прийом всіх шахраїв - налякати людину. Ваша карта заблокована, вам потрібно якомога швидше підтвердити свою особистість, ось зараз прийде пароль на телефон, назвіть його. Людина втрачає пильність і позбавляється своїх грошей", - розповіли в одному з українських банків.
Ще одна популярна шахрайська схема - "я знайшов ваш паспорт".
Зловмисники знаходять оголошення про втрачений документ. Дзвонять за вказаним номером телефону і погоджуються повернути документ за винагороду. Яку пропонують скинути через термінал.
В Україні виявили нову шахрайську схему отримання особистих даних під приводом подачі колективного позову до банку. Шахраї вимагають використання електронного цифрового підпису клієнтів. У разі "виграшу" позову пропонують клієнтам банку грошову винагороду.

Related

Суспільство 7394641230669404220

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item