Суд заарештував Савченко без права на заставу

Надія Савченко
У п'ятницю, 23 березня, Шевченківський районний суд Києва ухвалив заарештувати народного депутата Надію Савченко без можливості внесення застави.
Термін утримання під вартою - до 20 травня 2018 року.
Таким чином, суд задовольнив клопотання прокуратури про взяття Савченко під варту на два місяці без права внесення застави.
За словами прокурора Олександра Климовича, якщо її провину доведуть в суді, то Савченко загрожує довічне ув’язнення.
У суді Савченко оголосила про початок голодування.
Нагадаємо, що Надії Савченко інкримінують взаємодію з ватажками бойовиків "ДНР/ЛНР", змову з керівником центру звільнення полонених Офіцерський корпус Володимиром Рубаном і підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, за версією Генпрокуратури, було фізичне знищення керівництва держави і захоплення влади.
Крім того, за версією слідства, Савченко планувала здійснити збройний напад з використанням гранатометів, мінометів і вибухових пристроїв на приміщення і транспортні засоби, де могли знаходитися президент Петро Порошенко, глава МВС Арсен Аваков і секретар РНБО Олександр Турчинов.
Савченко визнала, що причетна до вивезення зброї з окупованих територій і розмов про організацію терактів. Але назвала це власною спецоперацією.

22 березня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко. Одразу після цього її затримали співробітники Служби безпеки України та оголосили підозру.  

Related

Політика 4899385619977982079

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item