"Щоб Путіну мій голос не дістався!" - журналіст розвінчав "масову підтримку" в Криму


Окупаційна влада Криму використала весь спектр фальсифікацій і виборчих маніпуляцій на "президентських виборах".
Про це заявив журналіст Ігор Соловей, передає "Лівий берег".
За його словами, основні зусилля "влади" в Криму спрямували на збільшення явки.
"Так, організатори напередодні голосування демонстративно заявили, що кожна ділянка має бути оснащена комплексом обробки виборчих бюлетенів - КОВБ. Такі апарати фіксують отримання бюлетеня, вголос оголошуючи про його отримання або відхилення, а також здійснюють електронний підрахунок. Цей прийом повинен був створити ілюзію відкритості процесу виборів. При цьому, використання КОВБ - найпростіший спосіб фальсифікації виборів, оскільки вони дозволяють спецслужбам (у яких і знаходяться ключі шифрування) забезпечити електронне втручання в процес підрахунку голосів і "намалювати" будь-який потрібний результат", - пише він.
Крім того, на псевдовиборах використовували підкуп виборців. На виборчих ділянках роздавали пригощання, призи та нагороди.
"Ще один "кит", на якому завжди стояли і стоять всі російські вибори - адміністративний ресурс. У Криму він застосовувався окупаційною адміністрацією особливо нахабно і майже відрито. "Глава" Криму Сергій Аксьонов, який і сам знаходиться на межі звільнення, наказав своїм підлеглим обов'язково прийти проголосувати - погрожуючи їм тим самим звільненням. Держслужбовці і навіть вчителі шкіл повинні були доповідати начальству про своє прибуття на дільницю і голосування, а їхні керівники - доповідали вище за ієрархією", - пише журналіст.
Журналіст зазначив, що кримчани не такі "одностайні" у підтримці Путіна, як це малює пропаганда. Показовим став приклад у Севастополі.
"На виході з виборчої дільниці №45 (по вул. Героїв Сталінграда) кореспондент ЗМІ запитав чоловіка, який виходив з дільниці, про його ставлення до виборів. На що той відповів: "Ніяк не ставлюся. Прийшов, щоб Путіну мій голос не дістався!". Тут же виник невеликий скандал, чоловік почав вимагати, щоб журналісти зйомку не припиняли і записали його думку. В результаті втрутилася поліція, яка кудись повела чоловіка", - повідомив Соловей.
ЦВК РФ оприлюднила результати, як "голосував" Крим на виборах президента РФ.

Related

Події у світі 3746064074659436861

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item