Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні - Генштаб


Українська армія переходить на стандарти НАТО. Низка підрозділів Збройних сил вже підготовлені за ними і пройшли сертифікацію
Про це заявив заступник начальника Генштабу Родіон Тимошенко в інтерв'ю "Главком"
"Ми повинні бути взаємосумісними з Північноатлантичним альянсом не тільки у військовій, а й в інших сферах суспільного життя. Наприклад, інформація в автоматизованій системі Збройних сил повинна передаватися до штабів країн-членів НАТО. Іншими словами, повинні працювати з ними на однакових протоколах.
...Удосконалення нормативно-правової бази до рівня армій "натовських" країн продовжується. Низка підрозділів Збройних сил сьогодні вже підготовлені за стандартами НАТО й пройшли сертифікацію. Триває робота над новими статутами, які мають бути такими ж, як і в країнах-членах. Переходимо на стандарти НАТО навіть у харчуванні. Комплекс "євроатлантичних" заходів на виконання річної національної програми Україна – НАТО стосується всієї держави, а не тільки військового відомства", - розповів генерал.
Головне, аби наша рота могла виконувати такі ж завдання як американська чи німецька
"Якщо рота на БТР чи на БМП виконуватиме поставлені завдання, то головне для неї, аби командир зумів отримати завдання і за однаковими протоколами міг спілкуватися зі своїм закордонним колегою. Головне, аби наша танкова рота могла виконати такі ж завдання, як, скажімо, американська, німецька танкові роти. Тобто мова іде про спроможності, а не про те, яким озброєнням вони досягаються", - пояснив Тимошенко.
"Збройні сили значно змінилися порівняно з 2014 роком.
У нас раніше не було Сил спеціальних операцій. Але останнім часом, завдяки партнерам, зокрема зі США, створено Центр кіберзахисту Збройних сил. Подібні центри є в СБУ, Держслужбі спецзв'язку та захисту інформації. Ефективність та спроможність наш центр неодноразово довів під час комп'ютерних атак на мережі. Українські військові фахівці нічим не поступаються противнику. Якщо говоримо про інформаційно-психологічні операції, то у нас для їх проведення є відповідні сили і засоби", - заявив заступник Генштабу.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі. Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. українців.

Related

Політика 3781307971925571311

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item