В Одеській області випав жовтий сніг

Жовтий сніг в Одеській області

Експерти встановили, що кислотність снігу нейтральна. У них присутні частинки піщано-глинистих фракцій, через які сніг і набув незвичайного кольору.

На півдні Одеської області вранці в п'ятницю, 23 березня, випав сніг жовтуватого кольору, викликавши переполох серед місцевих жителів. Влада вже відправила зразки снігу на експертизу. Про це повідомив мер міста Ізмаїл Андрій Абрамченко на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, зразки були направлені в Дунайську гідрометобсерваторію і в Одеський лабораторний центр Державної служби України з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів з проханням провести лабораторні дослідження.
Фахівці Дунайської гідрометобсерваторії вже показали, що кислотність представлених зразків снігу нейтральна. У них присутні частинки піщано-глинистих фракцій, через які сніг і набув незвичайного кольору. Домішки були принесені сильними вітрами, що дув напередодні.



Стверджується, що небезпеки для людей, тварин і рослин опади не несуть.
Абрамченко додав, що висновки одеського лабораторного центру будуть пізніше. Машина зі зразками снігу виїхала до Одеси.
Раніше в Івано-Франківській області випав чорний сніг. Після цього місцеві жителі ініціювали створення екологічної комісії для проведення досліджень щодо викидів Бурштинської ТЕС.

Related

Події в Україні 3190381043820518012

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item