"Ядерні держави повинні вести діалог". У Держдепі відреагували на дзвінок Трампа Путіну

Гізер Нойєрт: Ядерні держави повинні бути здатні вести діалог
Представник Державного департаменту США Гізер Нойєрт заявила, що привітання президента Дональда Трампа російському колезі Володимиру Путіну в телефонному режимі є стандартною процедурою.
"Я б сказала, що це називається протоколом. Безліч країн по всьому світу вітають з перемогою на виборах... Ми спостерігали це у [президента Франції Еммануеля] Макрона, інших світових лідерів, які зробили аналогічні дзвінки", - сказала вона на брифінгу у вівторок, 20 березня.
За словами Нойєрт, Вашингтон підтримує відносини з Москвою, незважаючи на існуючі розбіжності з деяких питань, в тому числі, щодо ситуації в Східній Гуті в Сирії.
"Але реальність така, що ми дві ядерні держави, дві супердержави в світі, і ми повинні бути здатні підняти телефонну трубку і вести діалог", - додала вона.
Нагадаємо, що 20 березня президент США Дональд Трамп привітав у телефонній розмовіпрезидента РФ Володимира Путіна з переобранням.
Після контакту з Путіним Трамп заявив про бажання зустрітися з ним "в недалекому майбутньому, щоб обговорити гонку озброєнь, яка виходить з-під контролю", а також Україну, Сирію і КНДР.

Related

Події у світі 8936542241070697893

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item