Скрипаль передав британській розвідці весь телефонний довідник ГРУ


Колишній службовець ГРУ Сергій Скрипаль був дуже цінними шпигуном служби зовнішньої розвідки Великої Британії MI-6.
Про це пише The Times.
Ветеран ГРУ протягом 10 років постачав інформацію британській розвідці і за цей час передав увесь телефонний довідник ГРУ.
Видання повідомляє, що спочатку Скрипалем зацікавилась розвідка Іспанії, коли він перебував в цій країні у відрядженні, однак завербувала його спецслужба МІ-6. Це відбулося, коли він під час роботи у ГРУ в 1995 році зустрівся з офіцером британської розвідки, який видав себе за іспанського бізнесмена.
Скрипаль був змушений повернутись до Москви, через діагностований у нього діабет, однак він регулярно відвідував Іспанію, нібито з метою проходження лікування та відпочинку. В цей час він налагоджував контакт з британською розвідкою і формував канали зв'язку. Після закінчення служби в ГРУ, у 2000 році Сергій Скрипаль почав працювати в уряді Московської області і продовжував надавати цінну інформацію іноземній розвідці.
Крім того, завербований шпигун зустрічався із агентами МІ-6 у м. Малага, що в Іспанії. Під час зустрічей Скрипаль протягом 3-4 годин зливав державні таємниці Росії, отримуючи за раз по 5-6 тис. $.
Велика Британія підозрює, що до отруєння Скрипаля причетна Росія. Якщо цей факт підтвердиться, то стане причиною великого політичного конфлікта.

Related

Події у світі 4770374686064466544

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item