З Росії втік відомий опозиційний журналіст


Відомий російський опозиційний журналіст Олександр Сотник вивіз сім'ю з країни через погрози з боку спецслужб РФ.
"Днями я отримав листа такого змісту: "Якщо хочете жити, то до 16 березня вам необхідно залишити територію Росії. За два дні до виборів вас в країні бути не повинно. Також попередьте своїх слухачів, що у вас все добре і вмирати ви не збираєтеся. Тому що піде інформація, що у вас сталася криза і ви вирішили звести рахунки з життям. Для російських телеканалів уже готові два сюжети про вас з різними варіантами розвитку подій: інсценування вашого самогубства або потрапляння в психіатричну клініку", - розповів журналіст у відеозверненні.
Сотник запевнив, що з ним все в порядку, і вмирати він дійсно не збирається.
"6 березня ми залишили разом з сім'єю територію Російської Федерації. Виїхали через Білорусь на машині і перетнули кордон Литви. Сьогодні ми знаходимося поза зоною досяжності російських спецслужб. З чим я, безумовно, вітаю всю свою сім'ю", - підкреслив він.
На думку журналіста, зіграв фактор неоднорідності спецслужб.
"Я схильний вірити тому, якщо чекісти обіцяють тебе вбити", - додав Сотник.
Він зазначив, що це була не втеча, а інстинкт самозбереження і виконання зобов'язань перед сім'єю і новонародженим сином.
У листопаді 2017 року Сотник розповідав про погрози з боку спецслужб РФ його новонародженому сину. Сотник не раз жорстко висміював порядки в Росії. Казав, що "РФ - хвора країна".
Минулого року Росію залишила ще одна російська журналістка - Юлія Латиніна, яка працює в виданнях Новая газета і Эхо Москвы. Вона пояснила таке рішення неодноразовими нападами на неї.

Related

Події у світі 1323916561382494787

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item