Кремль навмисно надавав хибну інформацію про катастрофу МН17

Кремль навмисно надавав хибну інформацію про катастрофу МН17

Російська влада поширювала фейкові версії катастрофи літака Малазійських авіаліній МН17. Усі з яких містили обвинувачення української сторони.
Інформація була отримана з електронної пошти радника президента РФ Владислава Суркова спільнотою кіберактивістів "Український кіберальянс", пише Тиждень.ua.
Так, одна з версій порівнювала збитий літак з вбивством герцога Фердинанда. Катастрофа мала б бути використана Україною для вирішення конфлікту світового масштабу.
Поведінка Кремля схожа на дії після отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля і газової атаки в сирійському місті Дума. Після цих подій російські ЗМІ поширили 31 версію.
Щоправда Кремль вже заявив, що матеріали були сфабриковані.
Літак рейсу МН17 Амстердам - Куала-Лумпур був збитий в небі над окупованих Донбасом 17 липня 2014-го. На борту цивільного лайнера знаходилося 298 чоловік - 283 пасажири і 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.
За висновками Міжнародної слідчої групи малайзійський "Боїнг" був вражений ракетою "земля-повітря" з установки "Бук". Вона стріляла з району донбаського містечка Сніжне. Тоді воно було під контролем ДНР.

Related

Події у світі 8198192454734902547

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item